Domblontjes wint Waste Battle Opsterland

Vrijdagmiddag 27 november was de grote finale van de Waste Battle 2020 op de Burgemeester Harmsma School in Gorredijk. In totaal hebben 88 leerlingen van de Burgemeester Harmsma School drie dagen in groepjes tegen elkaar gestreden wie de beste oplossing voor het zwerfafval probleem heeft en daarmee zwerfafval kan voorkomen. De zes finalisten waren Moonbitches, Dist, De Kikkertjes, CTM, Green Team en Domblontjes en die hebben vanmiddag in het restaurant van de Burgemeester Harmsma School om de beurt hun idee gepresenteerd waarmee ze zwerfvuil voorkomen.

Domblontjes winnen eerste editie!
Het winnende idee komt van team Domblontjes! Het idee van dit vijfkoppige team is om gezonde, duurzame en eetbare verpakkingen te realiseren waarmee helemaal geen verpakkingen meer worden gemaakt.
WhatsApp Image 2020-11-27 at 15.31.40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Budget om idee uit te voeren
De zes beste teams gingen door naar de finale. In de aula van de school presenteerden zij hun ideeën. De jury bestond uit wethouder en juryvoorzitter Libbe de Vries, Esmeralda de Vries (Buurvrouw en Buurvrouw Bus), Pieter Santema (Albert Heijn Gorredijk), Akke Hofstee (GGD Fryslân) en Tjitske Damstra (Omrin).

De Waste Battle Opsterland kan niet zonder partners. Onze dank gaat daarom ook uit naar Omrin, Albert Heijn Gorredijk en gemeente Opsterland die tevens de opdrachtgever voor de eerste Waste Battle Opsterland 2020. Waste Battle gaat met Domblontjes de eerste stappen zetten om het idee uit te gaan voeren!

De Waste Battle Súdwest-Fryslân kan ook niet zonder haar jury die deze keer volledig online was vanwege Covid-19. Een hele operatie die door de goeder zorgen van de onderwijsinstelling in goed banen is geleidt. De jury kwam wederom vanuit de drie O’s (onderwijs, ondernemers en overheid) hun tijd beschikbaar stelden. Zo’n 20 juryleden zijn graag betrokken bij De Waste Battle Opsterland en daar zijn we ontzettend trots op!

Tot de volgende editie in 2021!

WhatsApp Image 2020-11-27 at 18.16.30