Scholen Súdwest-Fryslân starten met voorbereiding Waste Battle

foto kick off sudwest fryslan
De gemeente Súdwest-Fryslân en de scholen zijn klaar met zwerfafval! Daarom gingen ze gistermiddag met elkaar in gesprek over het zwerfafvalproject de Waste Battle. Het Marne College, CSG Bogerman, RSG Magister Alvinus Sneek, het Nordwin College en de Friese Poort waren allemaal aanwezig. Halverwege 2016 organiseren we op deze scholen de Waste Battle. De leeftijd van de leerlingen varieert tussen 13 en 16 jaar.
De Waste Battle
Bij de Waste Battle worden leerlingen uitgedaagd een oplossing te vinden die zwerfvuil voorkomt. Dat doen ze door onder andere door onderzoek op straat, mensen interviewen, zwerfvuil prikken, brainstormen en een prototype ontwikkelen. Iedere dag presenteren de leerlingen hun resultaten aan een jury.  Per school gaan twee teams door naar de finale, die op 1 juli plaats vindt in Sneek. In de finale nemen de 10 teams het tegen elkaar op. Het team met het beste idee om zwerfafval te voorkomen, wint de Waste Battle. De bedoeling is dat het idee daarna ook echt wordt gerealiseerd. In juni starten de scholen met de Waste Battle. Windesheim bouwt afvalrobot Willy
De Waste Battle is een initiatief van Gooitz, Natuur en Milieu Overijssel en Windesheim. In Zwolle organiseerden wij de eerste Waste Battle, met veel succes. Het winnende team, The Clever Cleaners (groep 8 Parkschool Zwolle) bedacht de sociale opruim robot “Willy“. In het voorjaar van 2016 is een samenwerking met studenten van Elektrotechniek, Industrieel Product Ontwerp en Bouwkunde van Hogeschool Windesheim tot stand gekomen die Willy in fasen bouwen onder auspiciën van The Clever Cleamers. We verwachten dat eind 2016 een werkend prototype in Zwolle rondrijdt. We houden je via deze website natuurlijk op de hoogte van de vorderingen.