[PERSBERICHT] Finale Waste Battle Almelo voor het beste idee om zwerfvuil te voorkomen

 

Logo_360x80

Vrijdagochtend 11 november vindt in Poppodium Naxt (Kolthofsingel 15, Almelo) de finale plaats van de Waste Battle Almelo. In deze spannende eindstrijd presenteren de zes beste leerlingenteams van de Huve, de Stapvoorde, de Compaan en het Noordik hun oplossing om zwerfafval te voorkomen. De aftrap is om 10 uur en om 12 uur horen we van de jury onder leiding van wethouder Javier Cornelissen welke school er met de hoofdprijs van door gaat.

Hoe voorkom je zwerfafval?
Zwerfvuil is een hardnekkig probleem waaraan mensen zich storen, het beïnvloedt de leefomgeving in negatieve zin en kost ons allemaal ook nog eens handen vol geld. Zwerfvuil ontstaat vooral door onbewust kopieergedrag. De uitdaging voor de leerlingen van de vier scholen is dan ook om met een oplossing te komen die inspeelt op dit psychologische mechanisme. Tijdens de eindbattle presenteren de zes beste teams van de Huve, de Stapvoorde, de Compaan en het Noordik hun oplossing voor het voorkomen van zwerfvuil. Ieder team krijgt daar 3 minuten voor. Het team met het beste idee ontvangt uit handen van Javier Cornelissen de Waste Battle trofee en een geldbedrag waarmee zij het idee verder kunnen uitwerken.

Deelnemers en partners
In september hebben de bijna 100 leerlingen van basisonderwijs en voortgezet onderwijs 3 dagen lang gewerkt aan onderzoek, brainstormen en uiteindelijk het bouwen van een prototype. De teams die op hun eigen school de halve finale wonnen nemen het 11 november tegen elkaar op. Het team dat 11 november de hoofdprijs wint, krijgt naast het geldbedrag de hulp van onze partners om het idee verder te ontwikkelen. De zevenkoppige jury bestaat uit afgevaardigden van onze partners gemeente Almelo, McDonald Almelo, Asito, Boessenkool B.V., Dumocom B.V., Albert Heijn Klaas Sanders Windmolenbroek.

De Waste Battle Almelo is een initiatief van Gooitz en Natuur en Milieu Overijssel in samenwerking met Kandoen