[PERSBERICHT] Finale Waste Battle Súdwest-Fryslân 2019

Logo-GemeenteSWF1

Finale Waste Battle: bedenken leerlingen dé oplossing om zwerfafval te voorkomen?

Vrijdagmiddag 5 juli is de finale van de Waste Battle. De afgelopen paar maanden waren er voorrondes op RSG Magister Alvinus, het Nordwin College, CSG Bogerman Sneek en CSG Bogerman Koudum. Op elke school streden teams tegen elkaar wie het beste idee heeft om zwerfafval te voorkomen. In totaal deden er ongeveer 225 leerlingen mee.

Het is de vierde keer dat de Waste Battle wordt georganiseerd. Het thema is dit jaar: strand en andere recreatieterreinen, met aandacht voor de plasticsoep.

Per school is er een jurywinnaar en een publiekswinnaar uitgekozen. Deze acht teams presenteren vrijdag hun idee voor een vakjury. De jury bestaat uit wethouder en juryvoorzitter Maarten Offinga, Arjan Reekers (gemeente Súdwest-Fryslân), Erik Kooistra (Jumbo Kooistra Supermarkten), Tjitte Bouwhuis (Roelofs BV), Pier Damstra (Rabobank Sneek-Zuidwestfriesland) en Tjitske Damstra (Omrin).

Wethouder Maarten Offinga maakt bekend welk team de cheque van 3.000 euro mag ontvangen om het idee uit te werken. Wij nodigen u uit hierbij aanwezig te zijn:

 

Wanneer: Vrijdag 5 juli 2019
Tijd: 13.00-14.30 uur
Waar: Het Bolwerk
Ingang: Kunstencentrum Atrium, Oud Kerkhof 11, Sneek

Programma
13:00 Welkom door presentator Martijn van Hese
13:10-13:45 Eindpitches door de acht teams
13.45-14.05 Optreden Especial Care; de jury trekt zich terug voor beraad
14:10 Juryvoorzitter Maarten Offinga maakt de winnaar bekend en reikt de cheque en bokaal uit. Daarnaast krijgen alle teams een medaille en bioscoopbon.

Hierna is er gelegenheid voor een persmoment met de juryvoorzitter en het winnende team.

De Waste Battle wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Súdwest-Fryslân, Rabobank Sneek ZuidwestFriesland, Omrin, Jumbo Kooistra Supermarkten en Roelofs BV.