THE HOTTIES WINT WASTE BATTLE ALMELO 2016

Team The Hotties heeft vrijdag 13 november de allereerste Waste Battle Almelo 2016 gewonnen! De leerlingen van The Hotties van het Noordik hebben de winnende oplossing voor het zwerfafvalprobleem in gemeente Almelo bedacht. De finale vond plaats in poppodium Naxt Stage in Almelo en gepresenteerd door Marthijn van Hese.

foto-11-11-16-11-32-59foto-11-11-16-11-26-38  spannende finale
Zes pitches van zes teams, wat was het spannend. De teams bestonden uit de winnaars van de voorrondes op basisschool de Huve, De Stapvoorde, De Compaan en Het Noordik Kottenpark, die in september en oktober plaats vonden.
Elk team had drie minuten het podium om het verhaal van hun idee te pitchen. De jury bestond uit onze partners Gemeente Almelo (tevens onze opdrachtgever), Asito Almelo, McDonald’s Almelo, Boessenkool B.V., Dumocom B.V., Albert Heijn Klaas Sanders Windmolenbroek. Harold Asbroek van McDonald’s Almelo was juryvoorzitter.kan foto-11-11-16-10-12-48 foto-11-11-16-11-26-38

het winnende idee van team The Hotties 
Team The Hotties heeft een bankje bedacht die warmte geeft als je het vuil in de vuilnisbak stopt, een beloning die warmte geeft. Het bankje kan op veel plekken staan, denk aan hangplekken, sportvelden, speeltuinen enzovoort. Het idee sloeg aan bij de deskundige jury omdat het uitvoerbaar is voor meerder doelgroepen.

foto-11-11-16-09-52-54

de Trashact
Tijdens het juryberaad werden de aanwezigen op een knallende wijze vermaakt door Trashact. Met behulp van petflessen, plastic bakjes en veel meer verpakkingsmateriaal werden de leerlingen flink bezig gehouden.
Door middel van creativiteit en samenwerking muziek maken.

Onze dank gaat uit naar onze partners Asito Almelo, McDonald’s Almelo, Machinefabriek Boessenkool B.V., Dumocom B.V., Albert Heijn Klaas Sanders Windmolenbroek. En naar Gemeente Almelo.