Tweede Waste Battle Súdwest-Fryslân gestart!

Maandag 1 mei vond de kick off plaats voor de tweede Waste Battle Gemeente Súdwest-Fryslân op het csg Bogerman! Wethouder Mirjam Bakker was aanwezig en heeft de leerlingen van Mavo 2 succes gewenst.
Zo’n 120 leerlingen van VMBO-GT van CSG Bogerman gaan vandaag, morgen en overmorgen aan de slag om dé oplossing voor het zwerfafvalprobleem te bedenken! Binnenkort zijn er ook voorrondes op het Marne College, het Nordwin College en RSG Magister Alvinus. Per school gaan er twee winnaars door naar de finale op 7 juli.

De eerste twee finalisten voor de finale op 7 juli
Alle leerlingen hebben hard gewerkt en kwamen met prachtige concepten. Daardoor had de jury het deze keer zwaar! De juryprijs is gewonnen door de Afvalgamers en de publieksprijs door Clean Team (Sander Cnossen).

76 juryleden!
Dankbaar zijn we voor de 76 juryleden die van enorme waarde zijn voor ons project. Vandaag jury van Politie Sneek, Rabobank Sneek ZuidwestFriesland, oud docenten, milieuwerkgroep Bolsward, en enthousiaste inwoners van de gemeente Súdwest-Fryslân.

Partners Waste Battle Súdwest-Fryslân
Onze partners Jumbo Kooistra, Rabobank Sneek Zuidwest-Friesland, Roelofs, Donkergroen en gemeente Súdwest-Fryslân stellen hun netwerk beschikbaar en funden de prijs die de winnaars van deze editie winnen om de eerste stap van hun idee echt waar te maken.

 

De eerstvolgende voorronde vindt plaats op 22, 23 en 24 mei op het Marne College!

Foto’s van de voorronde op Bogerman Sneek – foto’s door Truus de Vries (gemeente Súdwest-Fryslân) en Gooitske Zijlstra (Waste Battle).