UNICLEAN wint derde Waste Battle SÚDWEST-FRYSLÂN

Vrijdagmiddag was de grote finale van de Waste Battle 2018 in het Bolwerk in Sneek. Ruim 120 leerlingen van CSG Bogerman, het Nordwin College en RSG Magister Alvinus hebben de afgelopen maanden in groepjes tegen elkaar gestreden wie de beste oplossing voor het zwerfafvalprobleem heeft. Het thema is dit jaar: de Sneekweek.

Uniclean wint de derde editie
Het winnende idee komt van team Uniclean van RSG Magister Alvinus: op drie verschillende locaties in Sneek (Starteiland, Garden of Dance en centrum) bezoekers van de Sneekweek via leuke spelletjes triggeren om hun afval niet zomaar op de grond of in het water te gooien. Wethouder Mark de Man was juryvoorzitter. “Harren idee sil de feestfreugde ferheegje”, zei hij enthousiast. Verder zaten in de jury de sponsoren Roelofs BV, Jumbo Kooistra, Rabobank Sneek-Zuidwestfriesland en Omrin. Zij stellen geld, tijd en hun netwerk beschikbaar, zodat het idee ook echt kan worden uitgevoerd.

IMG_3280

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Waste Battle Súdwest-Fryslân kan niet zonder partners. Onze dank gaat daarom ook uit naar Jumbo Kooistra, Rabobank Sneek Zuidwest-Friesland, Roelofs BV, Omrin en gemeente Súdwest-Fryslân die tevens de opdrachtgever is voor de Waste Battle Súdwest-Fryslân 2018.Tot de vierde editie in 2019!

IMG_3273IMG_3234IMG_3259