Vijfde Waste Battle Súdwest-Fryslân in najaar 2021

Logo-GemeenteSWF1

Vandaag is het 12 maart en dat is precies een jaar geleden dat we bij MCDonalds Sneek met het partnerontbijt de vijfde editie van Waste Battle SúdwestFryslân aftrapten. Helaas kregen we op 16 maart 2020 te horen dat alles anders zou zijn. Iedereen voelde wel iets van de intelligente lockdown en Covid-19 gooide roet in het eten.
De scholen moesten dicht, we moesten thuiswerken, veel beeld-vergaderen, de horeca was en is nog steeds gesloten, kernen en steden waren uitgestorven en mensen houden afstand en dragen mondkapjes. En de vijfde editie van de Waste Battle moesten we laten gaan en doorschuiven naar 2021. Gelukkig wilde alle partijen meedoen, en daar zijn we heel erg blij mee.
Nu zijn we een jaar verder, opnieuw hebben scholen in december 2020 hun deuren gesloten en gaan op dit moment voorzichtig weer open, met veel protocollen. Er is ondertussen een vaccin beschikbaar waarmee we de komende tijd hopen dat ons leven weer wat aangenamer wordt. Iedereen ondervindt wel iets van deze situatie. En misschien nog wel het meest onze jongeren in de bloei van hun leven.
 
Vijfde Waste Battle SúdwestFryslân in najaar 2021! 

Afgelopen week hebben we contact gehad met de onderwijsinstellingen. Fijn om iedereen weer even te spreken en te horen hoe het gaat. We hebben afgesproken dat we de vijfde Waste Battle SúdwestFryslân in het najaar van 2021 houden. De drie voorrondes plannen we tussen de herfstvakantie en de Kerstvakantie 2021. Dan gaan de leerlingen van de onderwijsinstellingen aan de slag met een oplossing om zwerfafval te voorkomen.

Dat doen we met deze onderwijsinstellingen:

Bogerman College Sneek
Nordwin College Sneek
RSG Magister Alvinus Sneek

We zijn enorm blij met de brede steun uit de provincie van onze fijne  juryleden.

Met dank aan onze waardevolle partners:
Omrin
Roelofs Civiel BV
Jumbo Kooistra Supermarkten
Donker groep
Rabobank Sneek Zuidwest-Friesland
Gemeente Súdwest-Fryslân (tevens onze opdrachtgever)

Wij kijken uit naar de vijfde en feestelijke editie van Waste Battle SúdwestFryslân!