Voorronde Nordwin College Sneek

Sinds een paar jaar is Nordwin College Sneek in bezit van de groene vlag van Ecoschools: een internationaal keurmerk op gebied van duurzaamheid en daar past de Waste Battle als project mooi bij. Wij zijn dan ook erg blij met het Nordwin College als deelnemende onderwijsinstelling en niet minder met de bevlogen docenten die ons de afgelopen week hebben bijgestaan.
Er is vorige week hard gewerkt op het Nordwin College in Sneek door zo’n 100 leerlingen van het tweede leerjaar. De leerlingen, ingedeeld in groepen van vijf, hebben samen nagedacht over het voorkomen van zwerfvuil. Het is fantastisch hoe leerlingen in drie dagen werken aan hun idee voor de Waste Battle..

De finalisten van de voorronde op het Nordwin College Sneek zijn bekent!  De jury koos Het groene team (met: Gerrit Krol, Rianne Westerdijk, Arjen Schaap, Sippie van der Meer en Rick Lycklema) als winnaar op de onderwijsinstelling. Zij willen met een inzamelapparaat voor plastic, gekoppeld aan een 3D-printer telefoonhoesjes maken voor mensen die afval inleveren.

De publieksprijs ging naar het Waste Team (met Quincy Bierstedt, Anton Boomsma, Ids Dussink, Jesse van der Geer en Lin Bouma van der Veen) werd door het publiek gekozen. Zij willen met muzikale voetstappen jongen kinderen en gezinnen motiveren om afval in een afvalbak te gooien.