Willy krijgt steeds meer vorm

Drie jaar geleden vond de aller eerste editie van de Waste Battle plaats in Zwolle. Hogeschool Windesheim, het Celeanum en de Parkschool deden mee met 250 leerlingen. Het team The Clever Cleaners van de Parkschool in Zwolle won die aller eerste Waste Battle met hun idee: Robot Willy.

Windesheim studenten brengen Willy tot leven
De afgelopen jaren hebben meerdere studenten van verschillende studies op Windesheim gewerkt aan het werkend maken van Willy. Onder andere Industrieel Product Ontwerp, electrotechniek, werktuigbouwkunde en ict studenten hebben per semester een deel van Willy gebouwd. Onder begeleiding van Ruud van den Burg en een aantal enthousiaste docenten kwam Willy stapje voor stapje tot leven.

Team Semester

Onlangs werd de Waste Battle uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij Winnovation 2018 op Windesheim en mochten we kennismaken met de laatste versie van Willy. Team Semester bestaat uit Steven van der Vlist (ICT ESA), Rick overhorst (ICT ESA), Robert Beekman (ICT se) en Menno minkes (ICT bim). Fantastisch om te zien dat de ontwikkeling gestaag door gaat en Willy langzaam tot leven komt!

Bekijk het filmpje van Willy hier: willy komt tot leven en bekijk hier het artikel wat 8 mei 2018 in Dagblad de Stentor stond. 

2018-01-18 15.23.26