LIMPIO ZOEKT ZEILDOEK VOOR DUURZAME SNEEKWEEK

In maart 2022 wonnen leerlingen van Aeres VMBO Sneek de vijfde editie van de Waste Battle. Team Limpio heeft een kek heuptasje bedacht om tijdelijk je afval in te bewaren, als je naar een evenement of een festival gaat. Hiermee willen ze zwerfafval voorkomen. Het heuptasje is bestemd voor de doelgroep 12-25 jaar.

LANCERING HEUPTASJE LIMPIO OP SNEEKWEEK 2023!
Stichting Sneekweek zet in op een duurzame Sneekweek en daarom is het heel gaaf dat dit heuptasje tijdens de Sneekweek 2023 wordt gelanceerd!
Limpio werkt samen met Estafette recyclewinkels van Omrin, die de stof voor het heuptasje zal inzamelen om vervolgens samen met het naaiatelier de tasjes te ontwikkelen en te maken. Jumbo Kooistra Sneek Centrum helpt mee met communicatie en pr, Gooitz, eigenaar van de Waste Battle begeleidt het proces, onder bezielende begeleiding van Afke Hepkema, docent Aeres VMBO Sneek.

Foto via Sneek.nl

ZEILDOEK GEZOCHT
We zijn op zoek naar ‘oud’ zeildoek dat geschikt is voor de binnenkant van het heuptasje. Heb je nog oud zeildoek van een zeilboot of een surfplank, niet te dik wel heel en zonder ‘het weer’ erin dat op zolder of in de schuur ligt te verstoffen? Dan willen de leerlingen van Aeres het heel graag hebben om hun idee waar te maken.
INZAMELADRES
De zeilen kunnen van maandag 23 tot en met vrijdag 27 januari afgegeven worden bij de receptie van Aeres tussen 9.00 en 16.00 uur, It Harste 2 in Sneek.