startsein vijfde Waste Battle Súdwest-Fryslân

Op dit moment leven we in een hele andere wereld dan we vorige week donderdag 12 maart met de partners bij elkaar kwamen. Samen met wethouder Erik Faber en team Waste Battle gaven we het startsein van de vijfde Waste Battle Súdwest-Fryslân 2020. We waren te gast bij McDonald’s in Sneek waar we een lekker ontbijtje hebben genuttigd en uitleg kregen over het duurzaamheid beleid.

WhatsApp Image 2020-03-18 at 12.13.13 WhatsApp Image 2020-03-18 at 12.13.14-2

Ronald Zuiderveld, de kersverse eigenaar van de McDonald’s in Sneek, vertelde over het duurzaamheidsbeleid en wat het bedrijf onderneemt om zwerfafval op te ruimen, duurzame en alternatieven verpakkingen die ze willen gebruiken, voedselverspilling tegengaan en afval als grondstof te gebruiken . We kregen later een rondleiding van de bedrijfsleider Roos Talman heel interessant om een kijkje achter de schermen te krijgen.
Tijdens het ontbijt zijn mooie verbindingen gemaakt en alle aanwezigen zijn onder de indruk van de manier waarop het bedrijf afval als grondstof ziet en wat zij hieraan en vooral mee doen. Wist je dat bij McDonald’s per  jaar 400 ton koffiedik wordt ingezameld en wordt hergebruikt als bio energie? Er valt nog veel te doen, daar is iedereen zich van bewust.

De voorrondes starten officieel op 19 april aanstaande. Mochten de onderwijsinstellingen na 6 april nog steeds dicht zijn, dan gaan we die eerste voorronde op een ander moment houden. Daarover later meer. Voor nu wensen we alle mensen gezondheid, wijsheid en saamhorigheid toe.