The Green Core winnaar tweede Waste Battle Súdwest-Fryslân

 

 

wb team jury green core en ane gooitske

Team The Green Core heeft vrijdag 7 juli de tweede Waste Battle Súdwest-Fryslân 2017 gewonnen! De leerlingen van RSG Sneek hebben de winnende oplossing voor het zwerfafvalprobleem in gemeente Súdwest-Fryslân bedacht. De finale vond plaats in poppodium Het Bolwerk in Sneek en gepresenteerd door Martijn van Hese.

zinderende finale
Tien fantastische pitches van de tien teams, wat was het spannend! De teams bestonden uit de winnaars van de voorrondes op het Nordwin College, Bogerman Sneek (Mavo 2 en Technasium gecombineerd met Gymnasium), het Marne College en RSG Sneek die in mei, juni en juli 2017 plaats vonden.
Elk team had drie minuten het podium om het verhaal van hun idee te pitchen. De jury bestond uit onze partners Gemeente Súdwest-Fryslân (tevens opdrachtgever Waste Battle), Roelofs BV, Jumbo Kooistra Supermarkten, Donkergroen, Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland. Wethouder Mirjam Bakker was juryvoorzitter.

the green core winnaars waste battle 2017

het winnende idee van team The Green Core
De jury heeft gekozen voor het idee team The Green Core van RSG Magister Alvinus: een lesprogramma dat basisschoolkinderen op een positieve manier leert dat je afval moet opruimen. “Dit idee is onderscheidend en richt zich echt op jonge kinderen. Zo leren zij gelijk dat je afval moet weggooien. Ze hebben een goed verhaal en hebben zelfs onderzoek gedaan naar een eventuele producent. Wij werken graag mee om dit idee uit te voeren!” aldus wethouder Mirjam Bakker

special dancers wb finale

Tijdens het juryberaad werden de aanwezigen op een knallende wijze vermaakt door het spetterende optreden van De Special Dancers.

 

Onze dank gaat uit naar onze partners Jumbo Kooistra, Rabobank Sneek Zuidwest-Friesland, Roelofs, Donkergroen en gemeente Súdwest-Fryslân die tevens de opdrachtgever is voor de Waste Battle.

 

Foto’s van de finale door Livia Leijsen van Natuur en Milieu Overijssel.