De Brainstormers winnen Waste Battle SÚDWEST-FRYSLÂN 2019

Vrijdagmiddag 5 juli was de grote finale van de Waste Battle 2019 in het Bolwerk in Sneek. Ruim 220 leerlingen van CSG Bogerman Koudum,CSG Bogerman Sneek, het Nordwin College en RSG Magister Alvinus hebben de afgelopen maanden in groepjes tegen elkaar gestreden wie de beste oplossing voor het zwerfafvalprobleem heeft. Het thema van 2019: de recreatieterreinen.

De Brainstormers winnen vierde editie
Het winnende idee komt van team De Brainstormers van Nordwin College Sneek! Het idee van De Brainstormers is om op regelmatige wijze lessen te geven op basisscholen.

3.000 euro om idee uit te voeren
Per school gingen de twee beste teams door naar de finale. In Het Bolwerk presenteerden zij hun ideeën. De jury bestond uit wethouder en juryvoorzitter Maarten Offinga, Arjan Reekers (gemeente Súdwest-Fryslân), Chris Hoekstra (Jumbo Kooistra Supermarkten), Tjitte Bouwhuis (Roelofs BV), Pier Damstra (Rabobank Sneek-Zuidwestfriesland) en Tjitske Damstra (Omrin).

Wethouder Offinga is trots op alle inzendingen. “Hulde voor al hun inzet en creativiteit. Prachtig dat jongeren elkaar motiveren om een mooiere en schonere gemeente te krijgen!” De jury koos als winnaar De Brainstormers, die het komende schooljaar drie lessen over zwerfafval willen verzorgen aan leerlingen van groep 4 t/m 7 van het basisonderwijs. “Dit idee richt zich echt op het voorkómen van zwerfafval en we verwachten dat het stukje herhaling goed werkt”, zegt wethouder Offinga. “Verder snijdt het mes aan twee kanten: middelbare scholieren geven les aan leerlingen van het basisonderwijs; zo worden beide leeftijdsgroepen zich bewust van wat zwerfafval met de natuur doet.”

De Waste Battle bokaal (tweede foto)  is wederom gemaakt door Jan Verburgh uit Bolsward en stelt het containerschip de MSC Zoe voor die haar lading begin van 2019 boven Texel verloor en grote schade aanrichtte voor het milieu. De presentatie werd verzorgd door Martijn van Hese.

Winnaars Waste Battle met juryleden en organisatoren (1)

De Brainstormers het winnende team 2019. Samen met partners, organisatie en presentatie. Foto: Corina Hernamdt

122410eb-af31-4335-adba-7722fbfe1e75

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Waste Battle Súdwest-Fryslân kan niet zonder partners. Onze dank gaat daarom ook uit naar Jumbo Kooistra Supermarkten, Rabobank Sneek Zuidwest-Friesland, Roelofs BV, Omrin en gemeente Súdwest-Fryslân die tevens de opdrachtgever voor de Waste Battle Súdwest-Fryslân 2019.

De Waste Battle Súdwest-Fryslân kan ook niet zonder haar jury. Deze keer wederom vanuit de drie O’s (onderwijs, ondernemers en overheid) hun tijd beschikbaar stelden. Zo’n 80 juryleden zijn graag betrokken bij De Waste Battle Súdwest-Fryslân en daar zijn we ontzettend trots op!

Tot de volgende editie in 2020!