UNICORNS ARE AWESOME WINT WASTE BATTLE ENSCHEDE 2016

Team Unicorns Are Awesome heeft vrijdag 4 november de allereerste Waste Battle Enschede 2016 gewonnen! De leerlingen van Unicorns Are Awesome van Het Stedelijk Lyceum hebben de winnende oplossing voor het zwerfafvalprobleem in gemeente Enschede bedacht. De finale vond plaats in poppodium Atak in Enschede en gepresenteerd door Marthijn van Hese.

dscf6623

winnaars-wb-enschede-2016-unicorns-are-awesome

het winnende idee van team Unicorns Are Awesome
Team Unicorns Are Awesome heeft als uitgangspunt voor hun idee het gedrag van mensen genomen, zij vinden dat dit  anders moet. Ze gaan dat doen met een tv-serie waarin kinderen geattendeerd worden op het feit dat afval in de prullenbak hoort. Daar begint bewustwording volgens de winnaressen. Het idee sloeg aan bij de deskundige jury.

 

spanning-in-enschede-voor-de-bekendmaking

spannende finale
Zes pitches van zes teams, wat was het spannend. De teams bestonden uit de winnaars van de voorrondes op het Stedelijk Lyceum Kottenpark, AOC oost en het Bonhoeffer College die in oktober en november plaats vonden.
Elk team had drie minuten het podium om het verhaal van hun idee te pitchen. De jury bestond uit onze partners Gemeente Enschede (tevens onze opdrachtgever),  Asito Enschede, McDonald’s Enschede, Saxion FabLab Enschede, Winkelcentrum Twekkelerveld, Marcel Meijs, gemeentesecretaris van Gemeente Enschede was juryvoorzitter.

marcel-meijs-gemeente-secretaris-enschede

de Vuilnismannen
Tijdens het juryberaad werden de aanwezigen op een knallende wijze vermaakt door De Vuilnismannen. Zij vormen een team van enthousiaste slagwerkers die zich hebben ontwikkeld tot ware professionals op het gebied van ritme en klank en dat hebben we geweten! Wat een gave show!
Zij hebben ons laten ervaren hoe je door middel van creativiteit en samenwerking muziek kunt maken op (duurzame) slagwerkinstrumenten bestaande uit emmers, blikken, jerrycans, pannen en ander afvalmateriaal. In afval zit muziek!

Onze dank gaat uit naar onze partners Asito Enschede, McDonald’s Enschede, Saxion FabLab Enschede, Winkelcentrum Twekkelerveld, Gooitz Natuur en Milieu Overijssel en Kandoen. En naar onze opdrachtgever Gemeente Enschede.