World Cleanup day: 19 September 2020

De Waste Battle richt zich op het voorkómen van zwerfvuil. Dat doen we door met jongeren oplossingen te bedenken, we doen dat door het onbewuste gedrag positief te beïnvloeden met de methodieken gamification en/of nudging. Alleen wordt er nog steeds heel veel zwerfvuil in de openbare ruimte weggegooid en daarom ondersteunen wij ook dit jaar de World Cleanup day!

Wat is World Cleanup day?
Op 19 september 2020 wordt de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar georganiseerd. Samen met ruim 180 landen geven we de planeet een grote schoonmaakbeurt. Dit jaar wordt World Cleanup Day in Nederland georganiseerd door Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon. Met als doel zoveel mogelijk zwerfvuil  opruimen! En het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.

Coronaproof opruimen
Hoe ruim je op tijdens een pandemie? Ook tijdens World Cleanup Day staat gezondheid natuurlijk voorop! En daarom vragen we iedereen zich te houden aan de corona preventiemaatregelen. Hoe je dat tijdens jouw opruimactie doet lees je op de website van de World Cleanup Day.