Zaterdag 21 September: World Cleanup day, doe mee!

Nog vier dagen, dan organiseerd de Plastic Soup Foundation op zaterdag 21 september  World Cleanup Day. Tijdens deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 160 landen een grote schoonmaakbeurt geven. Het doel van Plastic Soup Foundation? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil! En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu belandt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Hoe meer we te weten komen over het afval, hoe gerichter we namelijk kunnen werken aan oplossingen.

Wil je meedoen met een actie?
Door het hele land doen er mensen mee aan deze World Cleanup day en je kan nog steeds meedoen door je activiteit in te schrijven via deze link: Via deze Link kun je je actie opgeven!

Gebruik de app Litterati om zwerfafval vast te leggen
Wereldwijd komt maar liefst 80% van de plasticsoep vanaf het land via rivieren in zee. Welke verpakkingen komen het meest voor in het milieu? Wie zijn de producenten van deze items? Veel is hierover al bekend. Om meer gericht op Nederland aan oplossingen te kunnen werken, hebben we je hulp nodig! Door zwerfafval beter in kaart te brengen tijdens World Cleanup Day kunnen we namelijk de bronnen van het probleem preciezer identificeren en confronteren. Check hier hoe je de app kunt downloaden. 

world cleanup day 2019