Estafette en SneekWeek partners heuptasje Limpio

Ontzettend gaaf dat team Limpio, de winnaars van de Waste Battle SúdwestFryslân 2022 , de heuptasjes in samenwerking met het up-cycle atelier van Estafette gaat maken en kan lanceren op de SneekWeek 2023!

Bezoek Estafette
Op woensdag 30 november hebben we kennisgemaakt met Bert Elderhuis (manager recycle boulevard bij Estafette) en Wilma Stienstra (Stylist en betrokken bij Up-Cycle atelier van Estafette). Aanwezig waren Hedwig, Naomi van Limpio en Docent Afke Hepkema alle drie van Aeres Sneek en Gooitske Zijlstra namens de Waste Battle.

Estafette gaat meedenken en doen om de eerste 150 Limpio-heuptasjes te vervaardigen! De input voor details zoals  stof, model zoekt Limpio op dit moment uit samen met docent Afke Hepkema.

We zijn vervolgens met Wilma Stienstra bij de inname en sortering van binnengekomen textiel en het naaiatelier gaan kijken om een indruk te krijgen hoe het werkt. Ze was heel enthousiast om dit met Limpio te doen en heeft ons met trots verteld over wat ze doen bij het naaiatelier.

Kennismaking stichting SneekWeek 
Maandag 5 december hebben we een verkennend en leuk gesprek gevoerd met Sander ten Bos, directeur stichting SneekWeek. Ook hij en zijn collega’s vinden het idee van Limpio hartstikke cool en wil meehelpen dit idee waar te maken door Limpio een platform te bieden tijdens de SneekWeek 2023.
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de SneekWeek en daarom vinden ze het een mooi idee waar ze zich aan willen verbinden. 

Het mooist zou zijn dat het vervaardigen van de 150 heuptasjes volledig door het prijzengeld gefinancierd kan worden en dat we de tasjes ‘gratis’ kunnen uitdelen op de SneekWeek 2023. Of dat kan? Daar komen we de komende periode achter.